Velika trka

 
 
Glazba : Alfi Kabiljo
Libreto i tekstovi pjesama : Milan Grgić
 
VELIKA TRKA
 
                                                                                  Mjuzikl    
VELIKA TRKA (kratak sadržaj)
 
Tri žene , četiri muškarca i jedan luđak došli su na poziv svemoćnog i nevidljivog Visokog koji će izmijeniti njihove sudbine i ostvariti im snove. On će im pružiti šansu da se dokopaju slave i novca, da postanu sretni ljudi. Visoki ih je pozvao da sudjeluju u neobičnoj trci u kojoj se na samom cilju nalaze razne kape. Tu je : kapa ljubavnika, kapa vladara, kapa generala,  kapa ljubavnika, kurtizane, interpretatora zabavnih melodija, kapa seljaka, obrtnika, radnika, političara itd., sve vrste kapa po izboru.
Evo i pravila velike trke: tko se koje kapa domogne, tako se mora i vladati!
Start! Trka Je počela. Svatko se želi domoći kape svojih snova. No, dolazi do neočekivanog obrata. Luđak, koji se tu našao, umiješao u trku, poremetio ju i nastala je neopisiva gužva. Rezultat je taj, da se nitko nije domogao kape koju je želio. Starac se domogao kape ljubavnika, domaćica je dobila kapu generala, dva netalentirana tipa bez sluha dobili su kapu pjevača zabavnih melodija, onaj koji je htio postati političar, u toj gužvi dohvatio je kapu seljaka. Što Je nagore, kape vladara domogao se luđak!
I, počinju životi po novome. Svatko mora poštivati kapu koju nosi. Mora opravdati povjerenje koje mu je ukazao svemoćni. Nastaju nevjerojatni nesporazumi. Starac, kojeg je dopala kapa ljubavnika mora se iskazati kao ljubavnik. Domčica vodi državne poslove, bonvivan mora rješavati probleme seljaštva , stara usidjelica je postala kurtizana itd. Neki su zadovoljni sa novim stanjem, no većina je nezadovoljna.  Neraspoloženje i kaotično stanje je tim veće što je vladar stopostotni luđak!
Priprema se pobuna. Za vođu revolucije izabran je radnik. On će se boriti. Počinje revolucija koja uspije. Vlast je srušena! Ali sada nastaju nove poteškoće i problemi. Tko će biti novi vladar? Svi žele kapu vladara! Počinje rasulo, borba za kapu vladara, otimačina. Svi se bore za kapu vladara. U općoj gužvi i tuči kapa vladara je poderana. Svi su opet bez kapa, bez položaja, bez ličnosti!
Što da se radi? Oni su nesretni i očajni. I tada se opet javlja svemoćni Visoki. Daje im novu i posljednju šansu. Daje im još jednu trku. Sve su kape opet uvrštene u tu trku.  Svi imaju pravo na svaku kapu. Tko kakvu dohvati, to će i postati. Dat je znak za start! Počinje odlučujuća trka ...
Glazbeni brojevi :
 
1. UVERTIRA
2. SKOČI, SKOČI MATIJA
3. OJ, VISOKI
4. KAPA NA GLAVI
5. NE TRAŽIM MNOGO JA
6. KOPAJ, KOPAJ MATIJA
7. TRKA, TRKA
8. PJESMA ELIZA
9. OVAJ DAN
10. SEXY TANGO
11. AH, ELIZO
12. RADNIK JE POJAM
13. DIVNI DAN
14. BAL-BALA
15. DA, UZ MATIJU SAM JA
16. BUNI SE, BUNI IVANE
17. PROBUDIMO SE
18. ŠTO JE DIVNO
19. KADA IMAŠ KAPU
20. VODI NAS, VODI IVANE
21. DAL MISLIŠ TI NA NAS
22. PROSPERITET
23. VELIKA TRKA
24. FINALE
Za detaljnije informacije o pojedinim izvedbama,
kliknite na naslove :
 
 
Kazalište "Komedija" - Zagreb
 
 
Hrvatsko narodno kazalište  Ivana pl. Zajca - Rijeka
 
 
Savremeno pozorište - Beograd
 
 
 

All rights reserved ©  www.alfi-kabiljo.com © Alfi Kabiljp - Izrada : David Danijel Dezsö